School voor Emotieve Therapie
werkelijkheid in wording
Nascholing voor GGZ-behandelaars
Algemeen
De School voor Emotieve Therapie (SET) begint in 2016 met haar veertiende jaargang. In deze periode heeft de Emotieve Therapie zich ontwikkeld tot een bijzonder effectiefe therapievorm die geschikt is voor alle vormen van problematiek en specifiek voor de behandeling van psychiatrische stoornissen (met uitzondering van acute psychose). De Emotieve Therapie heeft aansluiting gevonden binnen de integrale psychiatrie. Deze nascholing is in het leven geroepen om aan te sluiten bij het specifieke vakgebied van de psychiatrie.
Modules
De opleiding wordt gegeven op 7 zaterdagen waarin 7 modules worden behandeld.
Module 1: Emotieve Therapie en het gevoelscentrum.
Module 2: Lange probleemgerichte intake.
Module 3: Generieke sessies.
Module 4: Uitdagingen tijdens de sessies.
Module 5: Liefde in verbinding met anderen (Innerlijk Kind-sessie).
Module 6: Liefde in verbinding met jezelf en verbinding met het hier en nu (eigenwaarde-sessie en blijdschap-sessie).
Module 7: Kernovertuiging- en afsluitende sessie.
De introductiedag en de data van de nascholing worden vermeld in de agenda. De lestijden zijn van 10.00 uur tot 16.30 uur in Centrum Avanturijn in Utrecht.
Toelatingseisen
Deze nascholing is speciaal ontwikkeld voor GGZ-behandelaars. Therapeuten en hulpverleners uit andere vakgebieden kunnen hier dus niet aan deelnemen en kunnen terecht bij de Verkorte Opleiding voor therapeuten. Er vindt vooraf een gesprek plaats met Ronald Duchateau om elkaar te leren kennen en te kijken of de nascholing op uw verwachtingen is afgestemd. Deze gesprekken vinden plaats in Assen of Utrecht. Aanmelding voor dit gesprek kan op een introductiedag of bij Ronald Duchateau (06-20069755). Er wordt dan een afspraak ingepland.
Syllabus en aanbevolen literatuur
U ontvangt aan het begin van de nascholing een syllabus. Aan het einde van elke module wordt het lesmateriaal van de volgende module uitgedeeld.
Leertherapie
Om de werking van Emotieve Therapie goed te kunnen begrijpen is het van belang de technieken aan den lijve te ervaren. De leertherapie is daarom verplicht voor het ontvangen van het certificaat.
Studiebelasting
De studiebelasting komt neer op 9 dagen (7 lesdagen en 2 dagen leertherapie) exclusief de zelfstudie.
Examen
Het praktijkexamen bestaat uit digitale opnames van een compleet therapeutisch proces, dat wil zeggen een probleemgerichte intake en 8 sessies Emotieve Therapie. Deze worden beoordeeld door Ronald Duchateau. Het praktijkexamen dient binnen twee jaar na de laatste lesdag te worden ingeleverd. Bent u te laat en wilt u toch nog examen doen, dan dient u de nascholing nogmaals in zijn geheel te volgen. Voorwaarde voor deelname aan het examen is dat u zelf de leertherapie heeft doorlopen en alle lesdagen heeft gevolgd. Indien u niet slaagt voor het examen is een herexamen mogelijk binnen een jaar. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht die op te vragen zijn bij de administratie.
Kosten
De opleidingskosten bedragen zijn opvraagbaar bij de adminitstratie van de school. Per jaar kunnen de kosten verhoogd worden met een inflatiecorrectie.
Het niet nakomen van de betalingsverplichtingen kan in het uiterste geval uitsluiting van de studie tot gevolg hebben. Het studiereglement van DUDRA OV is van toepassing.